torsdag 2 april 2009

Lite mer om mässan

Bakom den här "bardisken" tillbringade jag många timmar. Hällde upp vin, pratade om vinet, om vingården. Vet inte hur många gånger jag fick förklara att jag inte pratade tyska. Att jag var från Sverige men bor i Toscana. Men jag förstår dem, jag ser med all säkerhet mer ut som en tyska än en italienska!
De två första kvällarna var vi inbjudna till en privat fest som Tysklands största vinimportör hade fixat. Väldigt praktiskt då festen hölls på hotellet vid LTU Arenan som ligger alldeles bredvid mässan. Praktiskt för maten var serverad när mässan stängde och vi slapp irra omkring i centrum efter mat! Och självklart fick jag chansen att välja och vraka bland vinerna jag ville provsmaka.
Ute på terassen fanns dessertbordet och jag föråt mig på "Poffertjes". En nederländsk dessert som är som pyttesmå pannkakor. Hur gott som helst!

Sista dagen, en timme kvar tills mässan stängs.
Alla flaskor som har en liten skvätt kvar lämnas på golvet. De väntar på att bli upplockade av galna människor som rusar in med väskor och försöker hinna med att fånga något "fint" vin.
Jag tycker flaskorna ser så ensamma och övergivna ut!

I går njöt jag av solen och öl tillsammans med alla soldyrkande tyskar! Några sa att det var årets första sol och det märktes. Uteserveringarna var överfulla av människor som längtat efter den värmande solen.

13 kommentarer:

 1. Det låter som om du har haft en trevlig mäss-tur! :) Jag är lite avis på dig som får prova en massa goda viner. Fast mest avundsjuk är jag förstås på att du BOR i Chianti-distriktet! (Antar jag... :) )

  Kram!

  SvaraRadera
 2. Tack för info om mässan. Förstår att det varit kul!Vad jag förstår fick du jobb på vingården.
  Vad heter den? Eller är jag ute och cyklar?
  Har varit tomt utan ditt bloggande;-)
  Carin

  SvaraRadera
 3. Roligt att följa med dej på mässan! Jag kan inte så mycket om vin. Förstår att det är en kunskap, som man lär sig under lång tid (?).
  Pratade du Italienska med kunderna?
  En kall öl i solen kan heller aldrig vara fel,mmm!
  Tack för dina goa kommentarer!
  Ha det så bra! Kram

  SvaraRadera
 4. Vad härligt med sol!
  Rolig grej att ställa ut vinflaskorna.. måste se ännu roligare ut när folket kommer springande ;-)
  Kram Ingela

  SvaraRadera
 5. Väntar otåligt på den utlovade vinlistan!
  Kram ☺

  SvaraRadera
 6. Hej där.
  Jag tassar in lite tyst på morgonkvisten.
  Hoppas det är bra med dig.
  Hoppas det Var bra på mässan trots dina tunga tankar.

  Hur har det gått med det där taket?
  Fått någon ordning på hur du skall göra?
  Förstår ditt dilemma.

  Sitter och snuffsar lite grann ännu, men nu orkar jag inte vara sjuk längre.
  Lovar att kika in snart igen.
  Ha nu en knall fredag min vän.
  Kram Synne.

  SvaraRadera
 7. Verkar som du har haft en givande resa på alla plan. T.o.m jag åt lunch på uteservering igår! Jag har inte hängt med riktigt..på arbetsgivaren? Låter spännande iallafall. Kramen

  SvaraRadera
 8. Jo, javisst bor jag i Chiantidistriktet. Du får komma förbi så kan vi dricka ett glas vin tillsammans :)

  Cajsa, vad du är go :) Vingården heter Villa da Filicaja, jag har jobb där men hade helst velat ha något annat. Det är lite struligt på det stället just nu!

  Lissen, vinvärlden är enormt stor och det är mycket kunskap att ta in. Jag kan just nu mycket om vinerna i min närhet, de som produceras här i Toscana. Men det är en trevlig värld!

  Ingela la la, hihi, det är lite lustigt att se alla springa omkring och leta. Ofta vet dom precis vart dom ska springa :)

  Segsliten, japp den är på vägg :)

  Synne, jag lyckades koncentrera mig på annat under mina dagar på mässan. Men mina tankar går fortfarande till min vän, som är stark... Med taket får vi se vad som händer. Jag har lämnat in "lappen" och väntar just nu på ett svar. Krya på dig!

  Anneli, vad härligt :) Då börjar det bli varmt i Sverige också! På arbetsgivaren?! Jag hänger inte heller med..

  SvaraRadera
 9. Det där med vinflaskorna var ju en kul grej!
  Det är mysigt med alla "Bier-garten" i Tyskland när våren kommer och solen skiner. Vi brukar köra genom Tyskland varje sommar - men inte stanna mer än för att sova, det är lite trist faktiskt. Så nästa gång du åker hänger jag gärna med som tysk tolk ;) haha
  Ha en bra fredag!

  SvaraRadera
 10. Hej !!!!!
  Åh,vad läckert....!!!!
  Ser riktigt,riktigt trevligt ut !!!!!!
  Konstig grej, med flaskorna....
  Ha en trevlig helg !!!!
  Kram,Monica

  SvaraRadera
 11. Utlandsmamman, ja det är faktiskt mysigt! Perfekt, då hänger du med som tolk och så kan vi passa på att njuta med en öl precis som tyskarna :) Tack det samma!

  Monica, det var väldigt trevligt :) Tack det samma!

  SvaraRadera
 12. Alltid bra med kontakter - man vet aldrig varit livet bär en. Och intressnat att få prova vinner - jag skulle verkligen vilja göra just det prova lite vinner. Jag vill hitta några som JAG verkligen tycker om.

  /MB

  SvaraRadera
 13. MariaBerg, precis! För att få fram sina favoriter måste man prova sig fram :)

  SvaraRadera