lördag 4 april 2009

Årets första glass

I San Gimignano finns min favorit glassbar, "Gelateria di Piazza" .
De har så god glass att jag oftast brukar äta två stycken! I dag blev det bara en. Men bara för att jag försöker komma i form till sommaren.

14 kommentarer:

 1. mmmm jag måste bekänna jag är glassoman. Och för min del så är hela året glassesong.Den där såg god ut pistage och choklad två favoritsmaker. Sen brukar det bli menta med chokladbitar i. Inne i en liten by som heter Gaggio här har de den godaste hemgjorda glassen. Men även en glassbar i Venedig har underbar glass.Italiensk glass är godast. Det finns ju svensk glass här algida den hette gb förut. Hur kan de lyckas sälja det här det förstår jag inte fast det är väll det omväxling förnöjer. Nu blev jag glass sugen lite sent för det ikväll..

  SvaraRadera
 2. "Bara" en, jag tycker den ser ganska stor ut *ler*, Italiensk glass är supergott. Sist vi var i Italien på semester åts det massor av glass. Barnen fick gå och köpa lösglass själva. Det var ett riktigt äventyr. Men nu vet dom i alla fall vad "fragola" betyder. /Kram Anette

  SvaraRadera
 3. choklad och pistage? Pistage är en av mina favvis-smaker

  SvaraRadera
 4. Mums! Hur smakar förresten italiensk glass? Glassen här i Turkiet är lite "segare" än svensk och finsk glass, de där glasskulorna ser också ut att vara det? :)

  SvaraRadera
 5. Den såg härlig ut! Dessutom vacker i färg!
  Har varit hos "travfolk" ikväll - alltid lika trevligt och glatt!
  Carin

  SvaraRadera
 6. Skicka den andra till mej!
  det är så mumsigt och gott, mmm vårkänsla!
  Ha en skön söndag!

  SvaraRadera
 7. Ja Gelatoooooo det är mumma det du! San Giminiano, är det det lilla staden på toppen av en kulle? Tycker jag känner i gen det namnet.....

  SvaraRadera
 8. Lurigopalia, jag gillar också glass och under vintern har jag ätit sån där paketglass. Fast det är ju inte riktigt samma sak :) Och visst är italiensk "hemmagjord" glass underbart gott!

  Anette, japp, det blev "bara" en :) Hihi, vad duktiga barnen var!

  Villa Sciacca, jag är så tråkig och fantasilös att jag alltid tar samma sorter, pistage, mörk choklad och nocciola! Det är ju så gott, så gott :)

  Laura, hur ska jag försöka förklara det. Den har mycket mer smak och är mjukare, ja man kan nog säga segare. Väldigt gott :)

  Cajsa, du måste prova glassen om du kommer till Italien :) Det låter som du haft en trevlig kväll!

  Lissen, självklart :) Den kommer med ett brev på posten! Tack det samma :)

  Anneajsan, ja San Gimignano är den lilla staden uppe på en kulle med några höga torn.

  SvaraRadera
 9. Ååå vilken god glass! Här får man ju leta runt halva stan för att hitta riktig italiensk glass, men som tur är vet jag ett ställe som har det... Så det blir raka vägen dit nästa gång solen tittar fram (idag är det mulet och duggregn)!

  Smakerna lät som en superkombination, förstår att du tar samma varje gång... :)

  Ha en bra söndag!

  SvaraRadera
 10. Jag har fortfarande inte ätit första glassen. Föresten är jag ingen glassoman, men brukar ta en frappe di fragola och njuta av den. Tyvärr börjar barnen föredra pinnglass - och det är ju bara urtrist..
  Ha en bra söndag!

  SvaraRadera
 11. RebeccaW, men de finns i alla fall, vilken tur :) Tack det samma!

  Utandsmamman, hihi, ingen glassoman?! Det är jag :) Men frappe du fragola låter friskt & gott, perfekt en varm, solig dag! Tack det samma!

  SvaraRadera
 12. Hej Veronica!

  Jag tror bestämt att du bor i paradiset, med allt gott in på knutarna, italiensk glass det är mumma det, tur att vi kan få det här i Göteborg oxå.

  Må gott och njut av livets goda.

  Kram, Irene

  SvaraRadera
 13. Irene, då har du också en liten del av paradiset :) Vilken tur!

  SvaraRadera
 14. Jag skulle nog leva på glass om jag bodde där!! Vilka smaker var den glassen du åt? Hur ställer du dig till mer än två smaker i samma glass? Själv tycker jag att det är förvirrande! Två smaker är max för mig.

  SvaraRadera