tisdag 13 januari 2009

Semester bokad

Yes, då var det klart. Som en äkta medelmåttig italienare har jag och pojkvännen bokat sommarens semester.

Dom allra flesta italienarna har semester i augusti. Tänk på det om ni bokat sol och badresa till Italien. I augusti invaderas stränderna av lediga italienare!

Priserna på flyg växer ju närmare augusti man kommer. Förra året flög vi från Arlanda till Kuala Lumpur och betalade mindre än hälften vad det kostade att resa från Rom.

I år åker vi till Miami. Vad jag längtar!

16 kommentarer:

 1. MIAMI - congrats!!!!!!!!

  Jag minns våran första resa till Toscana... Santa Margherita Ligure... Portofino... ohh jag tror jag ska blogga lite om detta... UPPLYFTANDE MINNEN är ju bara för härligt!

  Kuala Lumpur - känner INGEN som varit där. Berätta! Tjohej!

  SvaraRadera
 2. Hej på dig.
  Fick samma utmärkelse av Njut i din trädgård.
  Men jag är och kan aldrig bli mamma.
  Styvmor är jag dock. så jag tog den med glädje ialla fall.
  Ser du har bokat semester.
  Ska komma ihåg det där med augusti.
  Tack för din mail. Har mailat svar. Har du fått det?
  Nu ska jag se på tv en stund.Sen jobb.
  kramen Synne.

  SvaraRadera
 3. Miami låter härligt!

  Lyckos dig som har semesterbokningen överstökad. Vi har kommit en bit på vägen - vi vill åka till Sardinien i juli, men vet inte precis var eller precis när ännu.

  Åker du/ ni till Sverige också? Vi (jag och barnen) flyr Italien och kommer vara i Sv hela augusti.

  SvaraRadera
 4. Ahh Miami ar skoj. Jag har all varldens tips till dig om du ar intresserad. Kommer sjalv aka dit i April i ar for jobb och ev semester. Harligt nar semetern ar inbokad, vi jobbar fortfarande for fullt pa vart var semester ska ta oss nagonstans. .towe.

  SvaraRadera
 5. Häftigt med Miami! Och vad fin din nya header är! :o)

  SvaraRadera
 6. Cz, det ska bli sååå kul! Nu väntar jag på att få läsa om din Toscana upplevelse :)
  Det blir nog lite blogg om Malaysia framöver. Underbart land!

  Synne, kul att du också fick den utmärkelsen. Styvmor är minst lika bra som mor tycker jag :) Ska kolla min mail!

  Utlandsmamman, Sardinien är perfekt i Juli. Jag har hört att den södra sidan bortanför Caglari ska vara bäst. Inte så mycket turister letar sig dit :) Härligt att vara i Sverige i en hel månad! Jag tror inte att det blir någon mer Sverigeresa för mig innan augusti. Får se vad som händer.

  Towe and Anders, jag är tacksam för alla tips jag kan få. Vad snällt :) Jag blev väldigt nyfiken, snälla skicka ett mail :)

  Pysen, mmm, det ska bli skoj! Tack :)

  Anna, Tack så mycket!! :)

  SvaraRadera
 7. Du, nu har jag lagt in dig på Bloglovin.se så nu kan jag följa dina äventyr i Toscana! Miami - wow - har aldrik varit i USA, men däremot Kuala Lumpur, men längesedan...min halvårsresa i början på 90-talet, kom till Malaysia via en segelbåt från Thailand...en lång story...härliga minnen...dock inte bussresan från Penang till just Kuala Lumpur..uuuu

  SvaraRadera
 8. Hej Veronica - tack för utmärkelsen! Såg den IDAG, förstår inte hur jag kunde missa den!
  Blir väldigt förvirrad när jag läser att Synne fick den av mig, för det var första gången jag såg den här utmärkelsen??? måste faktiskt fråga henne... hej så länge

  SvaraRadera
 9. influensan började i lördags och är inte över än . mycket hosta och feber. vi får hoppas du klarar dig. Jag tror jag blev smittad på flyget då sitter man och andas i samma luft som cirkulerar med alla andra. Blir ofta sjuk då jag flygit. Jag längtar ut nu och ner och se hur kaninbebisarna ser ut nu om de öppnat ögonen.

  SvaraRadera
 10. Anneli, tack så mycket. Kul att du gillar den. Oh, vad jag saknar Malaysia. Vad hände på bussresan?!

  Cz, den är du värd tycker jag! Ja, fråga Synne :) Hihi

  Lurigopalia, det är aldrig kul att vara sjuk. Hoppas att du mår bättre snart. Hälsa dom små kaninbebisarna från mig :)

  SvaraRadera
 11. Vad roligt att ni redan nu har en underbar semester att se fram emot! Det är precis likadant här i Turkiet - augusti är den populäraste semestermånaden! Kanske inte så konstigt heller med tanke på att augusti brukar vara varmast - vem orkar jobba i den hettan? :)

  Du har så rätt i att man lär sig ett språk bäst då man "tvingas" prata det, annars kanske det kan bli lite si och så med motivationen att lära sig språket också, om alla bara pratar engelska. :) Pratar du helt flytande italienska nu? Vilket språk pratar du med din pojkvän?

  Kram!

  SvaraRadera
 12. Cz, Tack så mycket!

  Laura, jag längtar, längtar, längtar :) Jag pratar italienska flytande och det roliga är att man lär sig något nytt nästan varje dag även fast jag bott här så länge. Jag och min pojke pratar bara italienska med varandra.

  SvaraRadera
 13. Ja e inte ett dugg avis du *gråter av avund*
  Angelica sa d på jobbet häromdan...man verkligen längtar till sol & hav nu! Hoppas ja får jobba nu mkt framöver så ja verkligen kan komma ner å hälsa på dig!
  Kram på dig

  SvaraRadera
 14. Annica, kul att du hittade till mig :)
  JA, kom och hälsa på!! Du får se till att jobba, jobba, jobba!

  SvaraRadera