torsdag 4 december 2008

Alltid lika glada och nyfikna

Var och handlade i min kvartersbutik idag och det hade säkert gått två veckor sedan jag var där sist. När jag jobbade var jag förbi där varje dag för att köpa lunch.

Och när man blir stammis på en liten affär dröjer det inte länge förrens frågorna kommer.

Var kommer du ifrån? Bor du här? Själv? Tillsammans med vem? Hur länge har du bott här? Vad jobbar du med? Vart då? Tycker du om Italien? Vad heter du? Håller du på med någon sport?

Efter alla frågor blir man ju lite intimare så idag möttes jag av ett hjärtligt heeeeeej, hur är det? Vart har du varit? Hemma i Sverige? Hur är vädret där?Kallt eller hur?

Jag gillar verkligen min lilla affär och alla nyfikna italienare!

5 kommentarer:

 1. Hej! Jag började följa din blogg idag, jag hoppas det är ok. Jag är en ganska ny bloggare, har bloggat bara några veckor. Jag började skriva själv samtidigt som jag började läsa andras. Din blogg är oerhört inspirerarande för mig. Jag är KÄR i Italien, särskilt Toscana. Jag tycker om ditt sätt att skriva och dina bilder så jag vill läsa mer. /cz

  SvaraRadera
 2. Hej på dig mitt i natten.
  Här på landet finns det ju ingen butik. Har 4 km till den närmaste och 7 km till den bästa.
  Men hyresvärden säger vi har lanthandel hos oss. Han borde veta. Han kommer och lånar allt.
  Din butik låter så mysig.
  Kramen vännen.
  Synne.

  SvaraRadera
 3. Vad mysigt det låter med den lilla kvartersbutiken. Här i den lilla stad jag bor känner alla varandra. På gott och ont. Mer gott måste jag säga. Jag trivs med att gå ut och kunna stanna och tala med alla.

  Ha en trevlig helg tjejen.

  SvaraRadera
 4. Tack för fina, värmande kommentarer.
  Vero, på det sättet är Sverige och Italien lika, bor man i en liten stad vet alla nåt om alla.
  Synne, vad guligt med hyresvärden som kommer och lånar saker. :)Kommer ihåg det från landet i Sverige.

  Kram på er!

  SvaraRadera
 5. DUhar en sån där butik som jag.I november har jag foto på mina tanter i butiken..jag känner till santo mollo,jag tror till och med att vi har haft någon häst hos honom. Torino är tråkigt minne för mig, vi hadde hästar hos åke som brann inne och det var mordbrand. Jag mår extremt dåligt av att ens tänka på det.stackars djur. vi hadde två som kom undan också där..london bi o gilda bi

  SvaraRadera