måndag 9 februari 2009

Så nära

Idag tog jag bilen in till Florens. I vanliga fall brukar jag föredra att ta tåget. I första hand för att man spar tid (om det inte är strejk på gång) genom att inte behöva leta parkeringsplats. Florens är en kompakt stad och det är lätt att ta sig runt till fots. Lite pengar sparar man också, för parkeringar kan vara dyra mitt i centrum.

Men idag tog jag bilen för jag skulle till modellagenturen som ligger lite utanför centrum. Allt gick bra, fick betalt för mina två "hårjobb" som jag gjort med dom.

Det var mycket trafik på vägen ut ur Florens. Långa köer för diverse vägarbeten och jag tänkte för mig själv att ibland skulle det vara praktiskt att ha en Scooter. Då kan man liksom åka slalom mellan alla bilar och vips så är man framme. Väl ute ur Florens tar jag "superstradan" mot Siena (Superstrada är en motorväg med två stycken skilda körbanor) och allt verkar gå bra.

Jag har precis kört om en lastbil och hamnar bakom en buss som helt plötsligt börjar bromsa. Vi står stilla, på motorvägen. Bara hundra meter från min bil blockerar en omkullslungad motorcykel och en livlös kropp vägen.

Jag har aldrig varit så här nära en olycka.

Det är en obeskrivlig känsla att med egna ögon se en människa ligga på vägen. Jag insåg hur lite det behövs för att en olycka ska hända.

Man läser ju varje dag om trafikolyckor och konstigt nog så tar man det bara som "Oj, vad hemskt" utan att man riktigt tänker på det.

Jag fick mig en rejäl tankeställare när jag med dunkande hjärta och darriga händer tog avfarten och en annan väg.

Jag vet fortfarande inte vad det var som hände och hur det gått för de inblandade.

13 kommentarer:

 1. Hej.
  Livet förändras på en sekund om det vill sig illa.
  Jag kan förstå att det händer saker i den hetsiga trafiken i Italien.
  Hoppas du mår bättre nu.
  Det är obehagligt när man kommer så nära en olyksplats.
  Så snälla KÖR FÖRSIKTIGT.
  Kram Synne.

  SvaraRadera
 2. Har du tagit bort ett inlägg?

  SvaraRadera
 3. Usch! Man blir alltid så skakad när man är med om sånt här. Man inser helt plösligt hur fort det kan gå. Att livet kan ta en helomvändning på en bråkdels sekund, och att man inte kan göra någonting för att förhindra det.
  Kram ☺

  SvaraRadera
 4. Synne, det var riktigt otäckt.

  Segsliten, yes, ett inlägg är borta för jag lyckas inte få till bilderna. Försöker lite senare igen. Det var så hemskt, usch!

  SvaraRadera
 5. Fy, jag förtår att du är skakis efter det.
  En av mitt livs värsta bilresor var i dina trakter - på motorvägen från Florens till Bologna i semestertrafiken för kanske 10 år sedan. Vi höll på att missa flyget p g a 4 stora olyckor, varav två med ambulanshelikoptrar som landade vid sidan av vägen. Jag minns jag var helt slut men lycklig över att levande komma fram till flygplatsen den gången.
  Kram på dig

  SvaraRadera
 6. Hej !!!!!
  Fy,vad läskigt....!!!!!
  Ja,trafiken är verkligen hemsk , här i Italien.......
  Förstår att du är skakis........
  snälla....ta tåget ....nästa gång......
  Kram,
  Monica i Rom

  SvaraRadera
 7. Jag är livrädd att köra här. Söndag morgon och småvägar till byn. Första veckan jag var här såg jag en lastbil och två personbilar krocka och allt tog eld. Mitt framför mina ögon på A4 som går här utanför. Det dog tre stycken då. Det var hemskt man kan inget göra. Det skrämde mig för trafiken här rejält. Sen har jag sett fler krockar men ingen så alvarlig. T a det lugnt där ute i trafiken,snälla. kram

  SvaraRadera
 8. Utlandsmamman, det är en av de värsta vägarna jag vet! Usch säger jag bara!!

  Monique, jag kommer med all säkerhet ta tåget nästa gång!

  Lurigopalia, det gäller att hålla ögon och sinnen öppna. Vilken hemsk första upplevelse av den italienska trafiken du hade. Jag ryser!

  SvaraRadera
 9. Jag har varit med om något liknande... Körde förbi en olycka som nyss hänt med 2 människor liggandes på vägen... Det gick bra att köra dit jag skulle, men så fort jag klev ur bilen började jag må riktigt dåligt!
  Ta hand om dig, hitta på något mysigt ikväll!
  Stor Kram!

  SvaraRadera
 10. Usch vad otäckt! Ja, det är inte alltid som man tänker på vilken skör lina livet hänger på egentligen.. Det kan gå så fort, det kan hända något då man minst av allt anar det.. :(

  Jag förstår att du känner dig skakad, men försök att tänka på något annat!

  kram!

  SvaraRadera
 11. Pysen, Tack!! med en kopp varm choklad tittade jag på X Factor.

  SvaraRadera
 12. Usch vilken hemsk upplevelse, jag tror aldrig att jag kommer våga köra bil i Italien...

  Jag var på en liten "roadtrip" i Italien för ca 1 1/2 år sen och jag var på helspänn hela tiden, italienaren som körde försökte verkligen köra försiktigt för min skull men vi var ändå nära att krocka flera gånger... Inte kul.

  Hoppas du mår bra nu!

  SvaraRadera
 13. RebeccaW, jodå, det gäller att vara vaken bara! Efter ett tag vänjer man sig men jag kan tänka mig att du var på helspänn.

  SvaraRadera