torsdag 13 november 2008

Florens..

Kan faktiskt erkänna att jag är lyckligt lottad. Idag åkte jag in till Florens med en svensk väninna och lekte turist halva dagen. Folk från hela världen reser hit för att ta del av all historia, museer och kyrkor. Och jag, som är så nära, glömmer ibland bort vad Florens har att erbjuda.
Vi började turistandet genom att besöka "Officina Profumo Farmaceutica di Santa Maria Novella". Ett av världens äldsta apotek som är helt underbart! Det är inget riktigt apotek utan här produceras hudkrämer, tvålar, parfymer, likörer mm.
Det räcker med att öppna dörren och alla dofter välkomnar oss in i värmen. Varje gång jag kommer hit känns det som jag flyger tillbaka några hundra år i tiden. Dom höga takvalven är utsmyckade med målningar, statyerna som bevakar och allt känns bara så stort och gammalt!
Sen gick vi vidare mot Uffizi. Det här är ett av världens mest kända museer och jag var lite orolig för vi skulle få tillbringa, minst, en timme i kö. Men, en regnig torsdag i november visar sig vara en utmärkt dag för det finns inte en enda människa som väntar.
10 euro senare och vi börjar gå upp för trapporna. Eftersom museet är stort och vi inte har lust att gå igenom hela, bestämmer vi oss för att titta på några utav salarna. Man kan ju inte ha varit på Uffizi utan att ha sett "Venus födelse" av Botticelli så dit gick vi först. Hans tavlor är verkligen vackra, är ingen konstvetare så jag begränsar mina kommentarer som just vackra! Fortsatte mot tavlorna av Da Vinci, Michelangelo, Rembrandt, Caravaggio, det finns så otroligt mycket att se. Jag trivs verkligen som turist!
Självklart stannade vi till för en fika på cafét. Vad går upp mot en cappuccino och en bit chokladtårta när man samtidigt har en underbar utsikt över Florens roströda hustak?!
En underbar dag!

1 kommentar:

  1. Hej min lilla italien flicka.. vad duktig du är!! Thilde oc jag saknar dig... Många kramar från mamma

    SvaraRadera